Oud-schaatskampioenen Kees Verkerk en Hein Vergeer krijgen eigen paprika

Hein Vergeer op de schaats
Hein Vergeer op de schaats © ANP
DE LIER - Het schaatsseizoen is nog niet begonnen, maar bij Rijk Zwaan in De Lier zijn ze al bezig met de sport. Ze hebben twee nieuwe paprikarassen vernoemd naar oud-schaatskampioenen Kees Verkerk en Hein Vergeer. Dat meldt mediapartners WOS.
Het ras 'Hein RZ' heeft net als voormalig schaatser Hein Vergeer een snelle start. 'De plant kent een groeikrachtig gewas dat vooral in het begin makkelijk zet'. 'Keessie RZ' kan net als Kees Verkerk in potentie veel gouden medailles gaan winnen. 'Het ras heeft op dit moment een voorsprong qua productieaantal en kent een goede doorkleuring.'
Oud-schaatser Hein Vergeer werd geboren in Haastrecht en groeide uit tot een schaatskampioen. Hij won in zijn carrière twee keer het WK Allround en twee keer het EK Allround. Kees Verkerk is één van de beste schaatser die Nederland heeft gekend. Hij vocht samen met concurrent Ard Schenk vele duels uit. Die schaatsperiode werd het tijdperk van Ard en Keessie genoemd. Verkerk werd één keer olympisch kampioen, twee keer wereldkampioen allround en één keer Europees kampioen allround.