Van lekken verdachte agent Den Haag blijkt mol van drugsbende

Archieffoto
Archieffoto
DEN HAAG - Het Openbaar Ministerie heeft een groot mollenschandaal bij de politie ontdekt. Een agent uit het team Waddinxveen/Zuidplas werkte samen met criminele handlangers en speelde belangrijke informatie aan hen door. De agent werd in juni al aangehouden, donderdag is zijn voorarrest verlengd.
De 28-jarige agent zou zich vooral bezig hebben gehouden met drugshandel. Als de politie informatie kreeg over hennepplantages of opslagplaatsen van drugs speelde de agent die inlichtingen door aan zijn criminele vrienden. Zij pleegden vervolgens, soms met veel geweld, ripdeals en namen drugs mee voordat de politie dit kon doen.
De mol wordt verdacht van vier misdrijven: corruptie, schending van het ambtsgeheim, medeplegen van inbraken en deelname aan een criminele organisatie. De man is op 1 juni aangehouden en zijn voorarrest is donderdag met 60 dagen verlengd.

Meer aanhoudingen

Naast de agent zijn er nog drie mensen aangehouden. Eén van hen is een 27-jarige man uit Den Haag. Hij ontving de informatie van de verdachte en wordt verdacht van corruptie en deelname aan de criminele organisatie. De andere twee verdachten, mannen van 27 en 29 uit Leidschendam, worden verdacht van inbraken en pogingen daartoe.
Volgens de politie is het onderzoek nog in volle gang. Naar verwachting zullen de verdachten die nu in voorarrest zitten op 9 september op een zogenaamde pro forma zitting van de rechtbank Den Haag moeten verschijnen.

Mark M.

Het is de tweede keer binnen een jaar dat er een groot corruptieschandaal bij de politie aan het licht komt. Vorig jaar werd een agent van de landelijke eenheid, Mark M. uit Weert, opgepakt. Hij wordt ervan verdacht informatie te hebben gestolen om die vervolgens door te verkopen aan de onderwereld.