Rechter verlengt voorarrest van 15-jarige verdachte dodelijke steekpartij op Haagse Hofzichtlaan

© archief
DEN HAAG - Het voorarrest van de 15-jarige jongen die wordt verdacht van het doodsteken van Oussama in de Haagse wijk Mariahoeve, wordt verlengd. Dat is het resultaat van de pro formazitting die vandaag plaatsvond op de rechtbank in Den Haag.
Deze zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk besproken is, vond vandaag plaats achter gesloten deuren. Dit is gebruikelijk bij minderjarige verdachten. Op 7 oktober wordt de zaak inhoudelijk behandeld waarna de rechter zal bepalen of er een definitieve straf opgelegd wordt.
Begin april werd het 18-jarige slachtoffer bij een uit de hand gelopen ruzie langs de Hofzichtlaan in Den Haag neergestoken. Volgens de vriendin van het slachtoffer was de ruzie ontstaan toen de jongens op de bus stonden te wachten. De advocaat van de verdachte denkt dat er mogelijk sprake was van noodweer, dat de 15-jarige heeft gestoken om zich te verdedigen toen hij werd aangevallen.  In de komende periode worden nog vijf getuigen gehoord over de steekpartij en wat daaraan vooraf ging, in de hoop dat zo meer duidelijk wordt.