Politie ontrafelt liefdesverhaal: Haagse inbreker blijkt geheim vriendje

Je moet goed kijken, maar dit is hoe de inbreker naar binnen klom
Je moet goed kijken, maar dit is hoe de inbreker naar binnen klom © Politie Zuiderpark
DEN HAAG - Een bewoner van de Haagse wijk Morgenstond deed een melding van een insluiper in een huis in de wijk, maar het verhaal kreeg een hele andere wending. Het bleek namelijk niet om een inbreker te gaan, maar om het geheime vriendje van één van de meisjes in het huis. Dat schrijft de politie Zuiderpark op Facebook.
De buurtbewoner deed de melding bij de politie omdat hij regelmatig zag dat een man via het balkon naar de eerste etage van de woning klom. Daar ging hij dan naar binnen. Maar toen de politie bij het huis langsging, vertelde de vrouw die daar woonde dat er nog nooit was ingebroken.
Toen de politie een foto liet zien, die de buurtbewoner van het tafereel had gemaakt, kwam het echte verhaal boven water: het was het geheime vriendje van één van de twee dochters van de vrouw. De jongen ging via het balkon naar binnen omdat ze dacht dat ze van haar moeder geen vriendje mocht hebben. De wijkagent schrijft dat moeder en dochter gesproken hebben en dat 'Romeo' de volgende keer gewoon via de voordeur zijn 'Julia' zal bezoeken.