Pokémon GO-speler jaagt ooievaars uit hun nest in Leiden

LEIDEN - Een speler van het populaire spel Pokémon GO heeft in Leiden twee broedende ooievaars uit hun nest verjaagd. Mediapartner Unity FM meldt dat. De gebruiker van de game wilde een virtuele Pokémon Gym uit het spel veroveren die zich onder het nest bevond.
Pokémon GO is nog niet in de Nederlandse appstores te verkrijgen, maar nu al wordt de game massaal via omwegen gedownload. Vooral jongeren spelen het spel op hun smartphone. Door de camera van de telefoon ziet de speler virtuele monsters over straat lopen, die met Pokéballs gevangen kunnen worden.

De populariteit van het spel baart de Partij voor de Dieren in Leiden zorgen. 'Het is te verwachten dat deelnemers op meer plaatsen de natuur of wilde dieren storen, danwel de verkeersveiligheid in gevaar brengen,' zegt gemeenteraadslid Dick de Vos.

Raadsvragen

Als het aan de dierenvrienden ligt, komt er een bordje verboden toegang naast het weiland rond het ooievaarsnest te staan. De Vos heeft raadsvragen gesteld aan het Leidse college van burgemeester en wethouders. Hij wil dat de gemeente contact opneemt met de makers van de game om de Pokémon Gym onder het ooievaarsnest te verplaatsen.
Meer over dit onderwerp:
LEIDEN POKéMON OOIEVAAR
Deel dit artikel: