Failliet modehuis McGregor maakt doorstart

Een winkel van McGregor in Amsterdam.
Een winkel van McGregor in Amsterdam. © ANP
DEN HAAG - Het failliete modehuis McGregor Fashion Group gaat een doorstart maken onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group. Het kledingbedrijf wordt overgenomen door twee (oud-)managers van het bedrijf. Veruit het grootste deel van de werkgelegenheid blijft daardoor behouden. McGregor heeft onder meer vestigingen in Den Haag, Leiden en Zoetermeer.
De overname betreft alle McGregor en alle Gaastra-merkactiviteiten, herenmodeketen Adam Menswear en de bedrijfskledingdivisie ETP, zo werd vrijdag gemeld. De acquisitie wordt
door de aandeelhouders NIBC Bank, Marcel Boekhoorn, Jeroen Schothorst en Ben Kolff. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.
Dankzij de overname behouden 1100 van de circa 1250 werknemers hun baan, waarvan ongeveer 500 medewerkers in Nederland. McGregor is ook elders in Europa actief.

Strategie

De nieuwe topman Joep van Straaten, die tot 2013 operationeel directeur was bij het bedrijf, meldde dat de onderneming over twee tot drie maanden meer bekend zal maken over zijn plannen en strategie. Vooralsnog wil de organisatie zich volledig kunnen richten op het in goede banen leiden van de doorstart.