Rijswijkse kinderen maken revue in vijf dagen

RIJSWIJK - Dansen, zingen, en acteren... Voor tien Rijswijkse kinderen was het flink aanpoten in hun eerste vakantieweek. In slechts vijf dagen tijd zetten ze een revue neer in de Rijswijkse Schouwburg.
De Revue Zomerweek is ontstaan vanwege 50 jaar podiumkunsten in Rijswijk. Verschillende activiteiten worden georganiseerd om dit jubileum te vieren.
Via Rijswijkse basisscholen zijn kinderen benaderd voor deelname. Tien leerlingen in de leeftijd van 5 tot 9 jaar kregen vijf ochtenden les van een docente van het Rijswijks Jeugdtheater.

Inspraak

De kinderen hadden zelf inspraak op de inhoud van de show. 'Eén van de jongens doet graag aan hardlopen. Daarom zit er een stukje in de revue over hardlopen', aldus docente Eline Jansen.

'Eindelijk op het podium'

Kinderen en hun ouders zijn trots op het resultaat. 'Zo kun je ontdekken wat de latenten van je kind zijn', vertelt moeder Samantha van Es. De 5-jarige Sophie zegt blij te zijn eindelijk eens op het podium te hebben gestaan. 'Maar ik hoef niet beroemd te worden. Ik word liever zwemjuf.'