West Wekker: Gloednieuwe auto glijdt haven in en eindelijk zomerse temperaturen

© Regio 15
DEN HAAG - Goedemorgen! Het begin van weer een nieuwe week! En er is goed nieuws voor iedereen die vakantie heeft: er komt zomers weer aan. Lees er hier meer over.
1.

Een domper voor de eigenaresse van een gloednieuwe Peugeot 208. Haar auto gleed zondag in de Scheveningse Haven. De politie zou tegen haar hebben gezegd dat het kwam door een technisch mankement, maar op Facebook beweert de politie iets anders: 'gevalletje handrem vergeten'.
2. Eindelijk zomer! Tropische temperaturen verwacht in de regio
De zomervakantie is al eventjes bezig, maar nu wordt het dan ook eindelijk zomers weer! WeerOnline verwacht dat maandag temperaturen rond 23 graden, maar woensdag wordt het zelfs 30 graden! Geniet er maar even goed van, uiteraard is het warme weer van korte duur: woensdagavond straffen pittige onweersbuien het zomerse weer af.
3. RIVM onderzoekt omliggende weilanden na grote brand in Leiderdorp
De brandweer is tot middernacht in de weer geweest om de grote brand bij afvalverwerker Vliko in Leiderdorp te blussen. De RIVM doet in de omliggende weilanden onderzoek naar de hoeveelheid schadelijke stoffen die zijn neergedaald om te bepalen of er gevaar voor de gezondheid is voor mens en dier.  
4. Politie Leiden houdt drietal aan voor diefstal met geweld van tientallen chocoladerepen
De politie in Leiden heeft drie verdachten aangehouden voor diefstal met geweld in de Kruidvat in winkelcentrum Stevensbloem. De drie hadden een bijzonder smakelijke buit binnengehaald: tientallen chocoladerepen.
Weer
Het wordt maandag een vrij zonnige dag met temperaturen rond de 23 graden. De wind waait zwak tot matig uit westelijke richting. De dagen erna wordt het steeds warmer.