Nick Broekhof behaalt dubbele winst bij tennistoernooi Katwijk Open

Nick Broekhof in actie
Nick Broekhof in actie © Familie Broekhof
KATWIJK - De 18-jarige tennisser Nick Broekhof uit Noordwijkerhout heeft zich wederom van zijn sterkste kant laten zien. Hij won op de Katwijk Open zowel in de halve finale single als in de finale van de dubbel van zijn coach Ewout Hinnen. Dat betekent dus dubbele winst voor de jonge sporter.
Het is niet de eerste keer dat de 18-jarige tennisser het gras onder de voeten van zijn coach wegmaait, tijdens het thuistoernooi bij De Boekhorst behaalde hij ook de winst. Nick Broekhof staat al vanaf zijn vijfde op de baan en zijn tenniscarrière belooft veel goeds voor de toekomst. Hij traint zo’n acht uur per week met zijn coach Ewout Hinnen bij zijn club in Noordwijkerhout.
Dat hij afgelopen weekend wederom van hem gewonnen heeft, betekent niet dat hij op zoek gaat naar een andere coach. 'Federer zijn coach is ook niet beter dan dat hij zelf is. Op een gegeven moment wordt je trainer meer een speelmaatje die je ook tactisch en technisch advies geeft. Ik ga Ewout echt niet vervangen', vertelde Broekhof eerder aan Omroep West.
Tijdens de Katwijk Open won Broekhof in de halve finale single van zijn coach met 7-6 3-6 6-3. In de finale moest hij wederom tegen zijn trainer uitkomen in de dubbel. Hier behaalde Broekhof de winst met 2-6 6-3 7-5.
Nick Broekhof in actie
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!