Vervallen deel van de Scheveningse Pier in augustus gesloopt

DEN HAAG - Het vervallen deel van de Scheveningse Pier wordt in augustus gesloopt. Dat vertelt directeur Herman Smit tegen Omroep West.
Het gaat om het zogenaamde 'stalen eiland'. Het deel van de pier is al sinds de jaren 80 gesloten voor het publiek en is sindsdien ernstig in verval geraakt. De sloop is noodzakelijk door de slechte staat van onderhoud en het asbest in het gesloten deel van de pier.

Deze week komen er speciale boten die de constructie gaan wegen om te bepalen hoe het stalen eiland moet worden weggehaald. Het eiland zal in zijn geheel door boten worden afgevoerd. Er wordt een speciale vaargeul in zee gegraven om de werkzaamheden mogelijk te maken. Vermoedelijk wordt de constructie in de haven van Rotterdam uit elkaar gehaald.

Reuzenrad

De Scheveningse Pier ondergaat in augustus een heuse metamorfose. Naast het verwijderen van het vervallen deel opent er in die maand een gloednieuwe attractie op de Scheveningse trekpleister: een reuzenrad van 40 meter hoog. Het reuzenrad bestaat uit 36 gondels met airconditioning en verwarming, waarin elk zes mensen passen. Een ritje met de nieuwe attractie duurt ongeveer een kwartier.
Meer over dit onderwerp:
PIER SCHEVENINGEN
Deel dit artikel: