West Wekker: TU Delft ontwikkelt kleinste harde schijf en vervallen deel Scheveningse Pier gesloopt

© ANP
REGIO - Goedemorgen! Heb je een lekker kopje koffie bij de hand? Start deze mooie zomerdag goed met deze nieuwsberichten uit jouw regio.
1.

Het vervallen deel van de Scheveningse Pier wordt in augustus gesloopt. Het gaat om het zogenaamde 'stalen eiland'. Dit deel van de pier is al sinds de jaren tachtig gesloten voor het publiek en is sindsdien ernstig in verval geraakt.
2. TU Delft ontwikkelt kleinste harde schijf ooit
Een onderzoeksteam van de TU Delft heeft de kleinste overschrijfbare harde schijf ooit ontwikkeld. Het ding is zo groot als een postzegel, maar volgens teamleider en natuurkundige Sander Otte is het in de toekomst mogelijk alle boeken die ooit zijn geschreven op de schijf op te slaan.
3. Man overleden na val uit raam Goeverneurlaan Den Haag
Een man is vannacht om het leven gekomen na een val uit het raam in de Gouverneurlaan in Den Haag. De politie kwam ter plaatse na de melding dat er een gewonde man op straat zou liggen. Hij bleek uit een raam op de derde verdieping gevallen te zijn.
4. Raymond van Barneveld onderuit in eerste ronde World Matchplay
Raymond van Barneveld is uitgeschakeld in de eerste ronde van het World Matchplay-dartstoernooi in Blackpool. De Hagenaar moest maandagavond zijn meerdere erkennen in de Ier Brendan Dolan. Het duel eindigde in 7-10.
5. Geit in Leiden zoekt verkoeling en moet uit water gered worden
Het werd een loslopende geit in Leiden gisteren iets te warm: het beestje ging het water in en moest door de politie gered worden.
Weer
Het Leidse geitje had het maandag al heet, maar vandaag en morgen liggen de temperaturen nog een stuk hoger. De temperatuur komt in onze regio vandaag uit op ongeveer 28 graden. Daarbij is er veel zon. Morgen wordt het zelfs op veel plaatsen tropisch warm.