Mr. Probz aangehouden, artiest boos op politie

© ANP
ZOETERMEER - De Zoetermeerse rapper en singer-songwriter Mr. Probz is boos op de Amsterdamse politie. Hij schrijft op Facebook dat hij maandagavond 'voor de zoveelste keer' zonder enige reden door de politie staande is gehouden. Volgens de politie ging het echter om een algemene verkeerscontrole op de Bergwijkdreef in Diemen, waarbij ook andere auto's van de weg werden gehaald.
Mr. Probz werd verzocht achter de agenten aan te rijden naar het controleterrein, maar weigerde dit omdat hij geen overtreding had begaan. Volgens de Amsterdamse politie wilde hij de aanwijzingen van de agent niet opvolgen, ook niet nadat 'hem was uitgelegd dat hij aangehouden zou worden als hij niet zou meewerken'.
De zanger belandde op het politiebureau en moest zijn advocaat eraan te pas komen. Mr. Probz kon uiteindelijk weer vertrekken, maar wel met een bekeuring op zak omdat hij niet meewerkte.

Huidskleur

Na rapper Typhoon en voetballer Kenneth Vermeer is Mr. Probz de derde bekende Nederlander in twee maanden tijd die zegt staande te zijn gehouden door de politie op basis van zijn huidskleur.
'Dat ik een opvallende auto rijd, mag geen reden zijn om mij aan te houden', schrijft Mr. Probz op zijn Facebookpagina. 'Daarnaast overheerst bij mij nu het gevoel dat ik weer kon gaan op basis van bekendheid. Er zullen dus genoeg andere mensen zijn die een veel minder 'prettige' behandeling zullen krijgen op basis van stereotypering.'