Man (29) uit Den Haag verdacht van hamermoord op plaatsgenoot

DEN HAAG - Een Poolse Hagenaar wordt verdacht van moord op een 33-jarige stadgenoot. De 29-jarige man werd begin april aangehouden, nadat het slachtoffer dood werd gevonden in een woning aan de Frans Halsstraat in Den Haag. Hij zou met een hamer zijn vermoord.
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte meerdere keren met het werktuig in het gezicht en op het hoofd van het eveneens Poolse slachtoffer geslagen. Uit getuigenverklaringen valt op te maken dat mogelijk problemen met de huur of psychische probelemen een ruzie hebben veroorzaakt.
De 29-jarige zit in een zwaar bewaakte psychiatrische gevangenis en is dinsdag voor het eerst voor de Haagse rechtbank verschenen. Het voorval in de Haagse Schilderswijk maakte begin april nogal wat los bij buurtbewoners.

Getuigen

Eerder werden in deze zaak drie andere verdachten aangehouden, maar die mochten na de arrestatie van de moordverdachte weer naar huis. De rechtszaak gaat pas verder als verschillende getuigen zijn gehoord, zoals de vriendin van het slachtoffer.