Wateringse Wielerdag wil Tom Dumoulin: 'Er staat een helikopter klaar'

Tom Dumoulin wint in extreem-aerodynamisch pak van TU Delft de tijdrit van de Tour de France.
Tom Dumoulin wint tijdrit Tour de France © ANP
WATERINGEN - Wateringen jaagt op de renners van de Tour de France. De organisatie van de Wateringse Wielerdag wil koste wat kost Tom Dumoulin én Bauke Mollema aan de start hebben. 'We hebben een helikopter klaar om Tom Dumoulin naar Wateringen te brengen', schrijft de organisatie op de website.
Dumoulin, die tot nu toe twee etappes won in de Tour, vindt Wateringen namelijk te ver weg, aldus de organisatie. Ook de nummer 2 van het huidige klassement, Bauke Mollema, is favoriet in Wateringen. Maar hij zou eigenlijk naar Spanje gaan voor de Clásica San Sebastian. 'We bekijken of hij een dag later weg kan', zegt Marco Vijverberg van de organisatie.
Het liefst ziet de organisatie de Nederlandse toppers aan de start. Maar mocht dat niet lukken, dan heeft de organisatie haar zinnen gezet op de Britse sprinter Mark Cavendish.

Koen de Kort en Maarten Tjallingii

Afgelopen week werd al bekend dat Koen de Kort, Maarten Tjallingii en Sebastian Langeveld op 28 juli door Wateringen fietsen. De wielerronde van 100 kilometer wordt jaarlijks gehouden op de donderdag na de Tour de France.