Negen nieuwe ideëen voor Huize Den Deijl in Wassenaar

Huize Den Deijl
Huize Den Deijl © gemeente Wassenaar
WASSENAAR - De gemeente Wassenaar gaat komende weken aan de slag met negen ingediende plannen voor de ontwikkeling van Huize Den Deijl en Huisje HéHé. Het merendeel hiervan is ingediend door ondernemers uit Wassenaar. De gemeente maakt na de zomer bekend welke partij de beeldbepalende panden mag kopen en haar plan dus verder mag uitwerken.
'Net als de gemeenteraad die niet unaniem voor behoud van de panden was, gaan niet alle plannen uit van behoud van de panden', vertelt Leo Maat, wethouder Ruimte en Duurzaamheid. 'We zijn het er wel met zijn allen over eens dat een goed plan moet bijdragen aan een waardige entree van Wassenaar. We zullen zien welk plan daar het beste aan voldoet.'
De gemeente werd begin dit jaar eigenaar van het markante pand op de hoek van de Rijksstraatweg en de Lange Kerkdam. Ze ruilde destijds grond voor het gebouw en het bijbehorende Huisje Héhé. Huize Den Deijl moest volgens de gemeente weer 'de beeldbepalende blikvanger worden die zij ooit was'.

Stopzetten verkoopprocedure

Ondanks verwoede pogingen kwam er geen enkele inschrijving binnen voor de herontwikkeling van de panden. Daarop zette de gemeente de openbare verkoopprocedure stop. Wel toonden meerdere partijen in het voortraject belangstelling voor de herontwikkeling ervan.
De gemeente besloot daarom met die partijen nogmaals in gesprek te gaan. Hieruit kwamen de negen ingediende plannen. De komende tijd wordt gekeken of de plannen realistisch zijn. Bij de beoordeling ervan kijkt de gemeente onder andere naar het stedenbouwkundig ontwerp, de verkeersveiligheid, het milieu, de financiën en de planning.

Reactie buurt

Ook mag een vertegenwoordiging van de buurt een reactie geven op de plannen. Dit omdat er ook vanuit de buurt de wens is om de panden weer nieuw leven in te blazen.