West Wekker: Telefoon opladen met zonneauto op Scheveningse strand en een alternatieve Vierdaagse

© Reinier de Graaf ziekenhuis
DEN HAAG - Goedemorgen! Het wordt vandaag héét: de temperatuur komen uit boven de dertig graden. Mocht je Pokémon willen vangen op het strand van Scheveningen maar laat je batterij het afweten dan is er hulp: je kunt je telefoon opladen bij zonneauto Nuna.
1.

Badgasten op Scheveningen kunnen vandaag op een bijzondere manier hun mobieltjes, tablets of zelfs elektrische fietsen opladen. Studenten staan de hele middag bij de pier om het piekvermogen van hun zonnepaneel te testen, door zoveel mogelijk apparaten tegelijk aan de auto te hangen. Volgens het studententeam zou de zonneauto zo'n 150 elektrische apparaten tegelijk moeten kunnen opladen.
2. Man zwaargewond na duik in zee bij Kijkduin
Een man is gisteravond zwaargewond geraakt bij het nemen van een duik in de zee bij Kijkduin. Hij kwam verkeerd terecht in ondiep water en liep hoofd- en/of rugletsel op, meldt nieuwssite Regio15.
3. Sinkhole op Scheldeplein in Den Haag
De Haagse politie kreeg gisteren een opmerkelijke melding. Er was een flink gat in de stoep bij het Scheldeplein in Den Haag ontstaan, vertelde een alerte buurtbewoner. Onder de stoep zit volgens de politie een sinkhole van meerdere vierkante meters breed.
4. Agent krijgt rake klappen van arrestant bij aanhouding in Katwijk; omstanders schieten te hulp
Een agent is zaterdag mishandeld door een 51-jarige Katwijker nadat die hem wilde aanhouden. De Katwijker sloeg meerdere malen tegen het hoofd van de agent die daarbij gewond raakte, meldde de politie gisteren.
5. Nijmeegse Vierdaagse? In Delft doen patiënten hem net ietsje anders
'Ik heb een potje met vet al op de tafel gezet...' Grote kans dat je dit deze week hoort in de buurt van Nijmegen tijdens de vierdaagse. Maar ook in het Reinier de Graaf Gasthuis kun je dit lied voorbij horen komen. Sinds gisteren is op de vijfde etage een 'Via Gladiola' ingericht, zodat patiënten hun eigen 'Delftse vierdaagse' kunnen lopen.
Weer
Het wordt vandaag de warmste dag van 2016 tot nu toe: 31 graden en mogelijk zelfs nog wat warmer. De zon schijnt flink, maar in de loop van de middag komt er meer bewolking en neemt de kans op een regen- en onweersbui toe. Morgen is het met 24 graden weer een stuk koeler.