Strandgangers opgelet, onweer en hagel op komst

Zo ziet Scheveningen eruit als het regent na een warme stranddag (Archief
Zo ziet Scheveningen eruit als het regent na een warme stranddag (Archief © ANP
DEN HAAG - Het kan deze woensdagmiddag flink gaan onweren. Er is zelfs kans op hagel. Dat verwacht weerman Huub Mizee van Omroep West.
Hoe laat het gaat onweren, kan hij niet zeggen. 'Ergens in de loop van middag of misschien het begin van de avond.' Toch verandert het weer nu al langzaam. 'Je ziet wel dat er nu al langzaam wat bewolking over trekt', vertelt Mizee. Strandgangers en watersporters moeten het weer dus extra goed in de gaten houden.
'Aan de kust komt windkracht 5 tot 6 te staan', zegt Mizee. 'Dat lijkt niet veel, maar het zand kan daardoor flink gaan stuiven.' Ondanks de mogelijke buien koelt het niet snel af. 'Het blijft tot middernacht een graad of 20 en vannacht wordt het niet veel koeler dan 17 graden', zegt hij.

Morgen dan?

Wie vandaag door het onweer en de wind van het strand wordt verjaagd, hoeft niet wanhopen. 'Morgen wordt heerlijk', jubelt Mizee. 'Er is dan volop zon bij zo'n 24 graden en maar een kleine kans op regen.'
De actuele weersverwachting lees je op de eigen pagina van Huub Mizee
Voor bijna alle provincies heeft het KNMI woensdag code geel afgegeven. Maar bij ons is dat niet van kracht. Ook voor Noord-Holland en Zeeland geldt 'gewoon' code groen.