West Wekker: Strandgangers redden drenkeling en trek die korte broek aan; het blijft zomers weer!

Drenkeling bij 's-Gravenzande
Drenkeling bij 's-Gravenzande © Omroep West
REGIO - Goedemorgen! Bijgekomen van de warme nacht? Op het strand van 's-Gravenzande hebben oplettende omstanders een drenkeling uit het water gered. En na een tropische dag gisteren wordt het vandaag een stuk koeler. Maar niet getreurd, het blijft zomers!
1.

Strandgangers in 's-Gravenzande hoorden iemand gillen vanuit zee, maar dachten dat het een grap was. Al snel bleek het menens en redde ze een drenkeling uit het water. Het ging om een Poolse man die niet kon zwemmen, zei de Reddingsbrigade.
2. Man zoekt verkoeling in de gracht in Leiden
Ook in Leiden moest een man uit het water 'gered' worden, althans, dat dachten de politie, brandweer en ambulance. Eenmaal ter plaatse bleek dat de man zelf in de Leidse gracht was gesprongen omdat hij het warm had. Toch moest de man van de politie op de kant klimmen.
3. Universiteit Leiden veroordeelt het ontslag 1.577 decanen in Turkije
De Universiteit Leiden is bezorgd over de situatie in Turkije. De afgelopen dagen zijn er 15.200 werknemers uit het onderwijs geschorst door de regering. Ook is het ontslag van 1.577 universiteitsdecanen aangekondigd. 'Wij zijn ten diepste begaan met hun lot en bieden onze steun waar dat maar mogelijk is', aldus de Universiteit Leiden.
4. Kapotte accu's en oververhitte motoren: drukte bij ANWB vanwege zomerhitte
Door het warme zomerweer hadden veel automobilisten last van autopech. In totaal moest de ANWB Wegenwacht ruim 4000 keer uitrukken. Op een normale dag doen ze dat ongeveer 2500 keer. Leeggelopen accu's en problemen met airco's komen het meeste voor.
5. Regiogenoten bij de Vierdaagse: 'Mijn voeten zijn minder, ik heb darmkanker gehad'
Eelco uit Gouda loopt al 36 jaar mee in de wandeltocht der wandeltochten. 'Onlangs werd ik geopereerd aan darmkanker. Daarna moet je verder met je leven. Zo'n Vierdaagse geeft je een boost om verder te gaan.'