Kapotte accu's en oververhitte motoren: ANWB rukt meer dan 4000 keer uit vanwege hitte

DEN HAAG - De ANWB heeft het woensdag erg druk gehad. Vanwege het warme weer hadden veel automobilisten last van autopech. Rond negen uur 's avonds moest de Wegenwacht al meer dan 4000 keer uitrukken. Op een normale dag doen ze dat ongeveer 2500 keer. Ook in onze regio was het vaak raak.
Leeggelopen en oververhitte accu's en problemen met airco's komen het meest voor. Dat merkt ook Daniel Vrolijk van de Wegenwacht. 'Een nieuwe accu zal niet snel kapotgaan, maar een die wat jaartjes ouder is kan snel oververhit raken. Gelukkig komen wij dan snel om te helpen', lacht hij.
En druk was het wel voor hem. 'Mijn dienst begon om drie uur en rond negen uur had ik al ongeveer vijftien meldingen gehad.' Vrolijk is een van de medewerkers die tijdens drukke dagen extra wordt ingezet. In de zomer houdt de ANWB rekening met veel pechgevallen.

Automobilisten kunnen zelf ook wat doen om accuproblemen te voorkomen. 'Vaak de vloeistoffen bijvullen en af en toe de spanning laten checken scheelt al een hele hoop', geeft de monteur door als tips.