Scheveningse Pompstationsweg eind dit jaar klaar voor statushouders

© ANP
DEN HAAG - Het gebouw aan de Pompstationsweg 14 op Scheveningen is eind dit jaar klaar voor de opvang van zo'n 33 statushouders. De verbouwing begint in de tweede helft van augustus, meldt de gemeente Den Haag.
Het gaat om een pand van het Rijk achter het poortgebouw van de Scheveningse gevangenis, dat de komende vijf jaar aan de gemeente is verhuurd. Een aannemer gaat er twee appartementen voor gezinnen in maken en 23 wooneenheden met een gedeelde keuken en badkamer.
Naar verwachting zijn de woningen eind dit jaar klaar. In de weken daarna tekenen de nieuwe bewoners een huurcontract. Het gaat om vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Wie er komen te wonen, wordt pas kort vantevoren bekend en is ook afhankelijk van de doorstroming vanuit asielzoekerscentra.

Huismeester en bijeenkomsten met de buurt

De Pompstationsweg 14 krijgt een huismeester die toezicht houdt en contactpersoon is richting buurtbewoners. Omwonenden zijn gëinformeerd per brief. De gemeente gaat ook bijeenkomsten voor de buurt organiseren waarbij medewerkers van Vluchtelingenwerk, de wijkagent en Welzijn Scheveningen aanwezig zijn.
Tijdens dit overleg worden de signalen uit de buurt besproken. Zo wil de gemeente bijvoorbeeld ervoor zorgen dat er goede afspraken komen met omwonenden over het gebruik van de buitenruimte, zoals die er ook waren met het Rijksvastgoedbedrijf.