Instellingen

Twee mannen opgepakt voor dodelijke schietpartij in Leiden

De Rooseveltstraat in Leiden
De Rooseveltstraat in Leiden © AS Media
LEIDEN - De politie heeft donderdagochtend twee mannen opgepakt voor de dodelijke schietpartij in de Rooseveltstraat in Leiden op 14 juni. Het gaat om een 34-jarige Zaandammer en een 23-jarige man uit Purmerend.
Bij
raakte een 50-jarige man uit Leiden zwaargewond. Hij
twee dagen later in het ziekenhuis. De politie sprak dan van een
.
Het was niet de eerste keer dat de man werd beschoten. Hij overleefde 11 november vorig jaar een liquidatiepoging in een Amsterdams kantoorpand in de Derkinderenstraat in Nieuw-West. Hij was directeur van het daar gevestigde bouwbedrijf. In hetzelfde pand werd in oktober de 37-jarige Turkse oud-advocaat Haydar Zengin doodgeschoten.

Piaggio

De daders van de schietpartij in de Rooseveltstraat sloegen op de vlucht op een grijze Piaggio-motorscooter. Die werd later in de Weddesteeg teruggevonden. Ook een zwarte Volkswagen Caddy, die vermoedelijk is gebruikt door de daders, werd in beslag genomen.
De twee verdachten werden rond 5.00 uur van hun bed gelicht. De Zaandammer in zijn woning, de man uit Purmerend in een hotelkamer in zijn woonplaats. De politie heeft ook een aantal woningen doorzocht en een aantal auto's in beslag genomen.
Ondanks de arrestaties heeft de politie nog veel vragen. Getuigen wordt dan ook gevraagd contact op te nemen.