Jimin de Vries uit Scheveningen wint met Jong Oranje het WK Korfbal in Tsjechië

Na twee jaar trainen wint Jong Oranje het WK Korfbal onder de 23 jaar
Na twee jaar trainen wint Jong Oranje het WK Korfbal onder de 23 jaar © Jimin de Vries
DEN HAAG - De 22-jarige Jimin de Vries uit Scheveningen heeft met Jong Oranje een gouden plak behaald tijdens het WK Korfbal onder de 23 jaar. Hiermee hebben de Nederlandse korfballers hun hoofddoel bereikt.
De Vries en zijn teamgenoten spelen inmiddels twee jaar samen. Toen zij net een team vormden, stelden zij als hoofddoel om tijdens het WK onder de 23 jaar in Tsjechië een gouden medaille te winnen.
Om dit doel te bereiken werd twee jaar lang iedere maandag getraind. Daarbij maakte het team verschillende reizen naar het buitenland voor trainingsstages. Zo zijn de korfballers voor trainingen naar Engeland, Spanje en Portugal geweest.

Een serieuze voorbereiding op een sterke tegenstander

De moeilijkste tegenstander die Oranje tijdens het WK kon treffen was Chinese Taipei. De Vries: 'Dit team is het beste team van alle mogelijke tegenstanders. Van tevoren was eigenlijk al duidelijk dat wij tegen dit team in de finale zouden komen te staan.'
Om zich hier zo goed mogelijk op voor te bereiden hebben de spelers van Oranje het volgens De Vries heel serieus aangepakt. 'We hebben vooraf veel besproken, beelden van Chinese Taipei bekeken en naar aanleiding hiervan een tactiek bepaald. Hierdoor waren we heel goed voorbereid', aldus de korfballer uit Scheveningen.

Complimenten voor de trainers en het team

Zoals voorspeld kwam Oranje in de finale inderdaad tegen Chinese Taipei te staan. Het spel van de Nederlandse korfballers liep volgens De Vries direct goed. Volgens hem voerde iedereen zijn taak, zoals dit vooraf afgesproken was, goed uit.  
Uiteindelijk won Oranje met 24-16 van Chinese Taipei. Niet alleen de spelers, maar ook bondscoach Kees Vlietstra verdienen met deze prestatie volgens De Vries een groot compliment.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!