Aanvaller scheidsrechter SV Den Hoorn voor de rechter

Omstanders overmeesteren belager scheidsrechter Den Hoorn
Omstanders overmeesteren belager scheidsrechter Den Hoorn © videostill
DEN HOORN - Een 39-jarige man die in april een scheidsrechter bij voetbalclub SV Den Hoorn met een stanleymes aanviel, moet maandag voor het eerst voor de rechter verschijnen. De Hagenaar wordt verdacht van poging tot doodslag.
De man
tijdens een wedstrijd tussen E-pupillen van SV Den Hoorn en het Rijswijkse Haaglandia. De verdachte was het niet eens met een aantal beslissingen van de arbiter en liep daarom boos het veld op.
De scheidsrechter kon het mes ontwijken maar kreeg daarna wel een klap tegen zijn hoofd van de belager. Ook werd een omstander door de agressieve man geslagen. Toeschouwers konden de verdachte uiteindelijk overmeesteren.

KNVB: dapper en doortastend

De scheidsrechter kwam er zonder letsel vanaf. Hij vertelde aan Omroep West dat het wel een behoorlijke impact op hem heeft gehad. De KNVB liet weten blij te zijn met het dappere en doortastende optreden van de toeschouwers.
Voetbalclub Haaglandia zei eerder geen aanwijzingen te hebben dat de agressieve toeschouwer verbonden is aan de Rijswijkse club. Of dat klopt zal mogelijk tijdens de rechtszitting blijken. Het gaat om een pro formazitting, de zaak wordt nog niet inhoudelijk behandeld.