Boete voor onderhoudsbedrijf dat scheepsbrand Scheveningen veroorzaakte

Brand op SCH 118
Brand op SCH 118
DEN HAAG - De Inspectie SZW - de voormalige arbeidsinspectie - heeft een boete van 18.000 euro opgelegd aan het onderhoudsbedrijf dat tijdens werkzaamheden brand veroorzaakte op een vissersschip in de haven van Scheveningen in juni 2014. De boete die de Inspectie nu oplegt, maakt de weg vrij voor claims. Mensen die schade hebben ondervonden maken nu meer kans als zij een civiele procedure aanspannen.
Bij de scheepsbrand op de Johanna Maria (SCH118) raakten twee mensen, een bemanningslid en een monteur die op het schip aan het werk waren, gewond.
toen een monteur van het bedrijf De Vries Piping & Constructions uit Krimpen aan den IJssel bezig was om leidingen weg te slijpen.
Volgens een woordvoerder van de Inspectie SZW waren er wel veiligheidsmaatregelen genomen. Zo waren mensen aan boord op de hoogte van de werkzaamheden, ook waren er brandwerende doeken aangebracht. Alleen een hydraulieke leiding was niet afgedekt. Bij het slijpen is een gat ontstaan in de leiding, waarna er olie uitspoot. Daarop volgde een explosie en brak er brand uit.

'Den Haag is aan een ramp ontsnapt'

De brandweer had het vuur in de avond onder controle. Commandant van de brandweer Esther Lieben zei later in het AD dat Scheveningen en Den Haag aan een ramp ontsnapt waren.