Gemeente Den Haag neemt consultatiebureaus over

© ANP
DEN HAAG - De gemeente Den Haag neemt zeer waarschijnlijk de consultatiebureaus in de stad over. Die worden onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). De consultatiebureaus zijn nu nog in handen van de organisatie Jong Florence. De 210 mensen die hier werken, worden ambtenaar. Er vallen geen ontslagen, aldus een woordvoerder van de gemeente.
De Haagse wethouder Ingrid van Engelshoven (D66) heeft de afgelopen tijd in het diepste geheim gewerkt aan de overname. De gemeenteraad werd vertrouwelijk geïnformeerd. Maar volgens de wethouder zijn de onderhandelingen de afgelopen tijd ‘zeer voortvarend verlopen’ en is er ‘intensief en op goede wijze met elkaar gesproken’. Dat leidde tot een principeakkoord.
Een woordvoerder van de wethouder zegt dat de overname door de gemeente ertoe leidt dat de ‘knip’ die er in de jeugdgezondheidszorg zat, verdwijnt. Jong Florence was verantwoordelijk voor zorg voor kinderen van nul tot en met vier jaar, de CJG’s voor jongeren van vier tot achttien. ‘We hebben de ambitie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren', zegt hij.

In dienst gemeente

De bedoeling is dat de gemeente per 1 januari 2017 de werkzaamheden van Jong Florence overneemt en zelf gaat uitvoeren. Dit betekent dat de medewerkers van Jong Florence - in totaal 210 mensen en voor een groot deel parttimers – dan ook in dienst treden bij de gemeente.
De ondernemingsraden van Jong Florence en de gemeente en de cliëntenraad van de zorgorganisatie moeten nog wel akkoord gaan.