Woede en verdriet om komst RijnlandRoute

WASSENAAR - Geëmotioneerde reacties over het besluit van de Raad van State om de nieuwe RijnlandRoute toch aan te laten leggen. De weg komt dwars door de polders bij de A4 en A44. Omwonenden vrezen daardoor vooral voor de natuur die verloren gaat door de komst van de route. Dat leidde al eerder tot veel verzet.
Precies tussen de A44 en de
ligt het huis van Liesbeth Hessels. Afgelopen jaren heeft Hessels tevergeefs
tegen de komst van de nieuwe weg. Maar het was naar haar idee een ongelijke strijd.
'Het is als David tegen Goliath en lijkt alsof het besluit allang genomen is. Al onze protesten hebben niks uitgemaakt. Het is toch eeuwig zonde dat dit prachtige stukje natuur zo verloren gaat', zegt Liesbeth Hessels geëmotioneerd.

Protest tegen RijnlandRoute


Bij verschillende protestacties heeft de actiegroep geprobeerd de komst van de weg tegen te houden. In 2012 zijn er handtekeningen verzameld en is het provinciehuis ingepakt in groene doeken.
Desondanks vinden de provincie en de Raad van State het belang voor de komst van de weg te groot en zet zij de bouw nu dus door.

RijnlandRoute in 2022 open


Volgens planning van de provincie wordt er binnen een half jaar gestart met de voorbereidingen. In 2022 zou de weg klaar moeten zijn en toegankelijk voor al het verkeer.