Topdrukte bij winnaar haringtest Simonis: 'Drie keer zoveel haring'

DEN HAAG - Topdrukte bij vishandel Simonis op Scheveningen en dat komt niet alleen door het lekkere weer. De haring van Simonis kwam ook dit jaar als beste uit de jaarlijkse AD Haringtest en daar komen een hoop mensen op af. 'We verkopen zeker dubbel zoveel haring, misschien wel drie keer zoveel', aldus Jordy Simonis.
Het zijn vermoeiende dagen voor de medewerkers van de vishandel, nu er zo extreem veel haring wordt verkocht. Jordy vertelde vrijdag al aan Omroep West dat dat er misschien wel 10.000 zijn. 'Maar het zijn leuk vermoeiende dagen!' zegt Jordy. En de vishandel heeft zich er goed op voorbereid: 'We hebben veel extra snijders ingezet.'

De haring kreeg van de jury een 10. Bij Simonis zijn ze daar heel blij mee. 'Het is de ultieme beloning voor ons werk, we doen er hard ons best voor', vertelt Jordy.

Opnieuw eerste

De bezoekers komen uit het hele land om de allerbeste Hollandse nieuwe te proeven. Het is niet de eerste keer dat Simonis de prijs wint, vorig jaar kwam de beste haring ook al van Simonis.

LEES OOK: De beste haring koop je in onze regio: Den Haag, Leiden en Rijswijk in top-3
Meer over dit onderwerp:
HARING SIMONIS DEN HAAG SCHEVENINGEN AD HARINGTEST
Deel dit artikel: