West Wekker: Tallship de bark EUROPA 'thuis' op Scheveningen en Strand6Daagse van start

Archiefbeeld
Archiefbeeld
REGIO - Goedemorgen! Een nieuwe week en dus een nieuwe West Wekker. Met vandaag: het tallship de bark EUROPA is voor een paar dagen weer thuis in de Scheveningse haven en de beste haring van het land vind je in onze regio.
1.

Na twee jaar is het enorme tallship de bark EUROPA weer een paar dagen in de haven van Scheveningen te vinden. Vandaag zijn er allerlei activiteiten en workshops georganiseerd langs de kade en morgen kan het publiek zelfs even op het schip kijken.
2. Wandelaars beginnen aan Strand6Daagse
Zo'n achthonderd wandelaars trekken maandagochtend hun wandelschoenen aan. In Hoek van Holland beginnen ze aan de Strand6Daagse, een wandeltocht over het strand naar Den Helder. De eerste etappe eindigt maandag in Wassenaar.
3. Twee auto's in vlammen opgegaan in Zoetermeer
De brandweer in Zoetermeer heeft in de nacht van zondag op maandag zijn handen vol gehad aan twee autobranden. Zowel aan de Astertuin als op de Anna Blamanhove ging een auto in vlammen op.
4. De beste haring koop je in onze regio: Den Haag, Leiden en Rijswijk in top-3
Voor de beste haring van ons land moet je in onze regio zijn! Vrijdag maakte het AD al bekend dat vishandel Simonis uit Den Haag de beste Hollandse Nieuwe van Nederland heeft. Zaterdag publiceerde de krant de lijst van de AD Haringtest en onze regio scoort erg goed.
Het weer: De dag begint met veel bewolking en een enkel buitje. Later wordt het droog en in de middag gaat de zon schijnen. Het wordt 22 tot 24 graden.