Judoka Simeon Catharina (18) uit Den Haag wint Europacuptoernooi

Simeon Catharina in het blauw
Simeon Catharina in het blauw © European Judo Union
DEN HAAG - De 18-jarige judoka Simeon Catharina bewijst met zijn overwinning op het Europacuptoernooi in het Poolse Gdynia hoe talentvol hij is. De Hagenaar die traint bij budovereniging Lu Gia Jen won in de finale tot 100 kilo van de Oekraïner Oleksii Lysenko.
Catharina ging er niet vanuit dat hij zou gaan winnen, maar toen hij na de loting zag wie zijn tegenstanders gingen worden steeg zijn zelfvertrouwen: 'Er had voor mij echt iets heel raars moeten gebeuren om geen kampioen te worden', zegt hij. Toch verliepen de voorrondes van de Hagenaar niet vlekkeloos. 'Tijdens de warming-up schoot het in mijn rug en tijdens de rest van het toernooi had ik ook andere kleine blessures', vertelt hij.
Met de overwinning op het Poolse judo Europacuptoernooi komt het totaal aantal gouden European Cup medailles op zes uit en stijgt Catharina naar de derde plaats op de wereldranglijst. Voor de eerstejaars junior is het allemaal nog moeilijk te geloven: 'Het is allemaal heel snel gedaan, vorig jaar won ik de verkiezing Haags Sporttalent 2015 en nu sta ik in de top drie van de wereldranglijst. Het is voor mij heel bijzonder dat ik van de mensen die in de top 7 van de wereld stonden gewonnen heb.'
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!