Minder troep door statiegeld voor bord; Anti-Rommelwapen van Hagenaar wint prijs

DEN HAAG - Het scheelde zeker 32 containers aan plastic troep. Het statiegeldbord van Lex Rijkers Meinen. De 28-jarige Hagenaar heeft met de ontwikkeling van dit bord, dat hij het Anti-Rommelwapen doopte, de Innofest Smart Award gewonnen.
Al een aantal jaar is Rijkers Meinen mede-organisator van het eetfestijn Proef de Wijk in het Haagse Zeeheldenkwartier. 'Een van de vervelende dingen is de rotzooi na afloop op zo'n festival. Daar wilde ik iets aan doen.'

Met de introductie van het statiegeldbord, hoefde de organisatie veel minder rommel op te ruimen. Bezoekers betalen statiegeld voor het bord en kunnen dit tussendoor gratis laten afwassen. 'Of ze nemen het mee naar huis als herinnering aan het festival', vervolgt de prijswinnaar vrolijk.Tekst loopt door na video.

Into The Great Wide Open

'Doordat we de prijs hebben gewonnen, gaan we nu in gesprek met een aantal festivals om te kijken of we daar ook het Anti-Rommelwapen kunnen gebruiken. In september gaan we naar Vlieland naar Into The Great Wide Open om te kijken hoe we daar ons statiegeldbord kunnen inzetten', aldus Rijkers Meinen.

Niet alleen wordt het idee van het statiegeldbord verder ontwikkeld, ook is er een geldbedrag van 500 euro verbonden aan de award. 'Toch zijn we er nog niet. We maken nu bijvoorbeeld nog geen gebruik van gerecyclede materialen. Dat staat dus nadrukkelijk op ons wensenlijstje', licht de trotse prijswinnaar toe.

LEES OOK: Studenten uit Leiden krijgen 120 bierkratten met lege flesjes van Heineken
Meer over dit onderwerp:
VARIAKAMPIOEN WESTBUSINESS
Deel dit artikel: