Crossing Border legt Ronald Giphart vast

Ronald Giphart komt naar Crossing Border.
Ronald Giphart komt naar Crossing Border. © ANP
DEN HAAG - Schrijver Ronald Giphart geeft dit jaar acte de présence tijdens muziek- en literatuurfestival Crossing Border in Den Haag. Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt. Crossing Border vindt van 2 tot en met 6 november plaats in poppodium Paard van Troje en locaties rond de Grote Markt.
Naast Giphart pronkt de organisatie ook met John Paul White, die na de breuk van The Civil Wars weer een solo-album heeft gemaakt, singer-songwriter en multi-instrumentaliste Eleanor Friedberger en de upcoming funk-, hiphop- en soulzangeres Xenia Rubinos.
Terug dit jaar is de Catalaanse schrijver Albert Sanchéz Piñol die na zijn omstreden roman Victus nu zijn nieuwste boek komt presenteren. Een bijzondere gast is Antoine Leiris, de auteur van 'Mijn haat krijgen jullie niet'. De Fransman schreef dit boek naar aanleiding van de dood van zijn vrouw. Zij kwam om het leven bij de aanslag in het Bataclantheater in Parijs in november. Eerder legde de organisatie al onder andere Barry Hay en Arnon Grunberg vast voor de nieuwe editie van Crossing Border.