Huis huren in Den Haag en regio steeds duurder

Archiefbeeld
Archiefbeeld
REGIO - Om een huis te kunnen huren in Den Haag moet je steeds diepere zakken hebben. De huurprijzen in de vrije sector stegen in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar met 5,4 procent. Dat meldt Pararius.nl, het grootste online platform voor huuraanbod in Nederland.
Dat percentage van 5,4 betekent het op twee na hoogste cijfer van de zes grote steden in Nederland. Alleen in Amsterdam en Rotterdam stegen de huurprijzen harder. In de hoofdstad was dat 6,2 procent, in de Maasstad zelfs 6,9 procent. Daarmee zijn de huurprijzen in Rotterdam nu bijna net zo hoog als die in Den Haag (14,46 euro per vierkante meter per maand om 14,22 euro per vierkante meter).
Op andere plekken bij ons in de buurt stegen de prijzen nog een stuk harder. In Zoetermeer bijvoorbeeld. Daar werd een huurhuis maar liefst 12,8 procent duurder ten opzichte van vorig jaar. In Alphen aan den Rijn werden huren 8,8 procent hoger.

Het kan ook minder

Maar niet overal moet er meer neergelegd worden om een huis maandelijks te kunnen betalen. In Leiden en Wassenaar werd het zelfs goedkoper. In Leiden 1,1 procent, in Wassenaar zelfs 5 procent.
Moeten we dan met z'n allen naar Wassenaar omdat het daar goedkoop is? Nee. Een optrekje aldaar kost gemiddeld 15,24 euro per vierkante meter.