Eigenaar Delftse restaurants gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer

Ed Hoogendijk
Ed Hoogendijk © KHN
DELFT - 'Het is een ongelofelijke eer deze prijs te winnen.' Vol enthousiasme vertelt de Delftse horecaondernemer Ed Hoogendijk hoe hij maandagavond tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Noord werd gekozen. 'Ik hou van Delft', vertelt de eigenaar van restaurants, Le Mariage, Bistro de Pijpenla en The Bounge.
Hoogendijk straalt aan alle kanten gastvrijheid en ondernemerschap uit. Nu heeft hij het druk met het Delft Chamber Music Festival dat donderdag begint. En juist die passie was voor de jury reden om hem de titel te toe te kennen. 'Ed heeft veel ideeën die hij met enthousiast doorzettingsvermogen zowel zakelijk als maatschappelijk tot uitvoering brengt', zo oordeelde de jury.  
Hoogendijk speelt met zijn ideeën in op trends, in één van zijn Delftse restaurants is een speciale groene menukaart. 'We merkten dat mensen vaker op gezond eten gingen letten. We hebben 2,5 jaar research gedaan en hebben nu een lekkere vegetarische kaart vrij van geraffineerde suikers, kleur-geur-, en smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Steeds meer van onze gasten kiezen nu van die kaart.'

Uit eten met Ina

'Het hoeft niet altijd geld op te leveren, je moet ook iets doen voor anderen', vanuit die visie startte Hoogendijk het maatschappelijke initiatief 'Uit eten met Ina'. Het project richt zich op alleenstaanden met een kleine beurs, voor wie alleen uit eten te gaan een té grote drempel is. Gastvrouw Ina verwelkomt de gasten. 'De afgelopen 37 maanden hebben zeker 600 mensen deelgenomen', vertelt Hoogendijk trots.