VVD en CDA Den Haag boos op wethouder Wijsmuller om verkeersplan

DEN HAAG - 'Minder auto's in de stad betekent een prettiger leven', is de visie van wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij). Zijn idee schiet dinsdag volledig in het verkeerde keelgat van de twee coalitiepartijen VVD en CDA in de Haagse gemeenteraad.
De wethouder zet in het AD zijn visie uiteen over het Den Haag van 2040. Daarin legt hij uit dat 'het gewoon prettiger leven is als er minder auto's staan en rijden in Den Haag'.
VVD en CDA kunnen zich daar totaal niet in vinden. 'Wij vinden dit bizar', betoogt VVD-raadslid Monique van der Bijl. 'Die auto heb je gewoon heel hard nodig. 75 procent van de Nederlanders heeft de auto nodig voor het werk. Die mensen willen we juist in Den Haag hebben. Die moeten hier wonen, werken of naar hun werk kunnen gaan. De auto weren uit de stad is geen optie', zegt de VVD'er. Volgens CDA-fractievertegenwoordiger 'jaagt de wethouder op deze wijze de gezinnen de stad uit'.

'Belachelijk verhaal'

De PVV gaat nog een stapje verder. 'Dit is natuurlijk een belachelijk verhaal', zegt PVV-raadslid Elias van Hees. 'Dit toont ook weer aan dat hij zijn mond voorbijgepraat zou hebben. Wat dat betreft is hij niet de slimste bestuurder die Den Haag kent.'
Een voorlichtster van de gemeente Den Haag legt aan Omroep West uit dat het gaat om 'de persoonlijke visie van Joris Wijsmuller'. 'Het is absoluut geen collegestandpunt', zegt ze.