Blikje frisdrank bezorgt Alphenaren schrik van hun leven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ze zijn zich rot geschrokken, de Alphense Hanneke van der Velde en haar man. Afgelopen weekend reden ze nietsvermoedend over de A12 bij Woerden toen ze vanaf een viaduct werden bekogeld.
De vrouw zat achter het stuur van de auto en trapte van schrik meteen op de rem. 'Mijn man zat naast me en we hoorden een harde klap tegen de voorruit.' Uiteindelijk wist ze de wagen veilig aan de kant te zetten.
Volgens de man van Hanneke werd er geen steen van het viaduct gegooid, maar een blikje frisdrank. 'Gelukkig is het niet door de ruit gekomen, want dan had het een heel ander verhaal geworden.' Wél zit er een deuk in de motorkap van de auto van de Alphenaren.

Aanhoudingen

De politie heeft twee 18-jarige jongens uit Woerden en Montfoort aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. 'In dit geval heeft de automobiliste de auto aan de kant kunnen zetten, maar voor hetzelfde geld kunnen er andere dingen gebeuren', zegt woordvoerster Leonie Bosselaar.
'Iemand kan de macht over het stuur verliezen en dan kan er een aanrijding volgen. Met alle gevolgen van dien.' De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak daarom erg hoog op. 'Er komt een enorm gevaar bij kijken, want er wordt op de A12 behoorlijk hard gereden.'