Zomerse vakantietips... Win vrijkaarten voor Archeon!

© archief
REGIO - Puzzelen terwijl je peddelt, zwemmen tijdens een muziekfestival of varen tijdens een zwoele avond…. Het is zomer! Speciaal voor de thuisblijvers selecteert Omroep West 7 zonnige uittips om er samen gezellig op uit te gaan. En omdat het zomer is verloten we deze week gratis toegangskaarten voor themapark Archeon.
1. Milan Summer Festival - Den Haag

Het Haagse Zuiderpark is dit jaar maar liefst twee weekenden lang het terrein van het
. Dit zomerse Hindoestaanse evenement staat op 30 en 31 juli en van 5 t/m 7 augustus in het teken van exotisch eten, kunst, cultuur, muziek, dans, sport en kleurrijk vuurwerk.

2. Roeipuzzeltocht Zoeterwoude

Bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude kun je niet alleen geitjes voeren en knuffelen met dieren… Er zijn ook allerlei andere activiteiten om de kleintjes te vermaken. Nieuw is een roeipuzzeltocht waarbij ze tijdens de vaartocht letterbordjes kunnen zoeken om met het juiste woord terug te keren. Reserveren is niet nodig.

3. Avondrondvaarten Kaag

Voor avond avonturiers is er een zwoele vaartocht over de Kagerplassen. Stap om 19.00 uur aan boord van de rondvaartboot van Bootjes en Broodjes. Deze vaarexcursie start in Leiden, tot en met 29 augustus op maandag-, donderdag- en zaterdagavond. Liever zélf als kapitein varen op de Kaag? Kijk hier voor diverse bootverhuurmogelijkheden.

4. Puur Festival Oegstgeest - 30 juli

Zwemmen tijdens een muziekfestival? Ook dat is mogelijk tijdens het Puur Festival in Oegstgeest. Recreatiegebied Klinkenbergerplas staat zaterdag 30 juli tussen 12.00-23.00 uur vol met (inter)nationale DJ’s en foodtrucks met lekkere hapjes. En ben je na het dansen toe aan een plons in het water, dan spring je gewoon de Klinkenbergerplas in.

5. Panorama Mesdag trakteert

Op 1 augustus is Panorama Mesdag jarig en wie jarig is trakteert. Om het 135-jarig bestaan met zoveel mogelijk mensen te vieren mogen kinderen tot en met 12 jaar in juli en augustus gratis naar binnen. Een leuke aanleiding om het Scheveningen van 1881 te ervaren.

6. Ibiza in Noordwijk - 30 en 31 juli

Noordwijk viert dit jaar '150 jaar Badplaats' met allerlei leuke festivals. Dit weekend waan je je er in vakantiesferen tijdens het Ibiza Festival. Naast allerlei hippe producten loop je er sneltekenaars, bodypainters en de meest uitgedoste personen tegen het lijf.
7. WINACTIE Archeon - Alphen a/d Rijn
Bij Archeon stap je terug in de tijd en beleef je verschillende tijdperken uit de geschiedenis. Van 31 juli tot en met 13 augustus wordt het themapark overspoeld met Romeinen tijdens het Romeins Festival. Met extra veel activiteiten en workshops. Mail naar uitagenda@omroepwest.nl waarom jij 2016 wel even los wilt laten en maak kans op gratis toegangskaarten!
Meer uittips in UIT op 89.3 Radio West, zaterdag tussen 9.00-12.00 en zondag tussen 10.00-12.00 uur.