Apotheek Medisi uit Den Haag opnieuw in problemen

DEN HAAG - Apotheek Medisi in Den Haag is wederom in de problemen. Een derde partij heeft het faillissement aangevraagd voor de apotheek aan de Dierenselaan. Dat bevestigt de curator tegenover Omroep West.
'Over de reden van de aanvraag van één van de leveranciers doen wij geen verder mededelingen', zegt de curator. 'We onderzoeken op dit moment wel de mogelijkheden voor een doorstart. De apotheek blijft voorlopig nog open. Mensen die hun medicijnen echt nodig hebben, kunnen dus gewoon terecht bij Medisi.'

Ook eigenaar K. Baldew wil niet veel zeggen over de faillissementsaanvraag. 'We hebben met verschillende leveranciers afspraken kunnen maken. Eén schuldeiser vond het echter nodig om faillissement aan te vragen. We gaan hiertegen uiteraard in beroep. De curator ziet namelijk wel degelijk brood in onze apotheek en ik verwacht dat het faillissement binnen twee dagen teniet gedaan wordt.'

Problemen met diploma's

Het is niet de eerste keer dat Medisi in het nieuws komt. De Haagse apotheek moest vorig jaar van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) een week lang haar deuren sluiten vanwege problemen met diploma’s en werkervaring. Een andere apotheek nam in die periode de zaken van Medisi over.

Of de faillissementsaanvraag nog gevolgen heeft voor de apotheek op langere termijn, kon een IGZ-woordvoerder niet zeggen. 'Als wij een maatregel opleggen aan een bedrijf, blijven wij die onderneming volgen. Dit geldt ook voor Medisi. We letten daarbij op verschillende signalen, waaronder hoe het er financieel aan toegaat. Niet omdat we daar toezicht op willen houden, maar meer om te zorgen dat er niets fout gaat met de kwaliteit van de diensten. Zo lang deze faillissementsaffaire loopt, doen wij echter geen uitspraken over mogelijke consequenties.' Bij de apotheek werken vier mensen.

LEES OOK: Eigenaar apotheek Medisi in Den Haag verwacht snel weer open te kunnen
Deel dit artikel: