Grootste bootcampcentrum van Nederland komt in Noordwijk

NOORDWIJK - Begin september opent in Noordwijk het grootste bootcampcentrum van Nederland haar deuren. Op 10.000 vierkante meter kan iedereen dan werken aan zijn of haar conditie.
Op het terrein kunnen verschillende parcours worden afgewerkt, waarbij er gebruik gemaakt kan worden van 150 verschillende toestellen. ‘Steeds meer mensen willen tegenwoordig buiten trainen in plaats van in de sportschool en zo ben ik een bootcampcentrum gaan ontwikkelen’, zegt eigenaar Richard Houwaart.
Op het terrein wordt gewerkt aan conditie, kracht en uithoudingsvermogen. ‘Het is eigenlijk een speeltuin voor volwassenen waarbij je aan jezelf werkt, en we maken er ook een speelplaats voor de kinderen naast’, aldus de Noordwijker.

Ontwerpen

De houten toestellen voor het bootcampcentrum creëert Houwaart zelf: ‘Een tekentafel is er niet, de ontwerpen komen uit m’n hoofd. Ik probeer het gewoon, al weet ik wel hoe het in elkaar zit’.
Op de vraag hoe het vandaag de dag met de fitheid van de mens gaat zegt Houwaart: ‘Dat valt tegen, heel erg tegen. Ik daag je uit!’