Mandy Wagemaker en Erika Vogelsang winnen Open Leidse Kampioenschappen

LEIDEN - Mandy Wagemaker uit Zoetermeer en Erika Vogelsang uit Scheveningen hebben de dubbel van de Open Leidse Kampioenschappen gewonnen. De top-10 speelsters wonnen de finale met 6-2 6-2.
Wagemaker was tijdens het kampioenschap in de enkel minder succesvol. 'Vorig jaar won ik het toernooi, maar nu lag ik er in de kwartfinales al uit. Gelukkig ging het in de dubbel beter samen met Erika.'
De 22-jarige Zoetermeerse speelt al jaren met de 21-jarige Vogelsang: 'Vanaf ons tiende levensjaar tennissen we samen en we zijn inmiddels goede vriendinnen. We spraken in de finale van het toernooi dan ook af om vooral plezier te hebben', zegt Mandy.

Wedstrijden tegen elkaar

Wagemaker ziet Erika wel als haar grootste concurrente. Op nationale en internationale toernooien moeten zij dan ook geregeld tegen elkaar spelen.
'We zijn partners in de dubbel, trainen samen en delen lief en leed. Als we dan tegen elkaar strijden is dat best vervelend, want als vriendinnen gun je elkaar veel', legt Mandy uit.

Grand Slam

Erika stond op haar vierde al naast de baan bij haar ouders. Ook Mandy stond op die leeftijd te kijken naar de les van haar broer. 'De trainer zei tegen mijn ouders dat mijn broer wel lekker kon spelen, maar dat ik echt veel talent had. Vanaf dat moment mocht ik van mijn ouders ook op les.' Om zich klaar te stomen voor de top traint Mandy vijf dagen per week zo'n vier uur per dag.
De twee tennissters dromen ervan om uit te komen op een Grand Slam toernooi. Erika hoopt ooit op Wimbledon te staan, want gras ligt haar naar eigen zeggen goed. Ook Mandy heeft grote dromen. 'Een plek in de top 100 van de wereld zou geweldig zijn. Als ik mijn best blijf doen zit die kans er misschien wel in, vorig jaar won ik van een voormalig nummer 14 van de wereld.'
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!