West Wekker: Groenewegen wint Wielerdag en we gaan rijden in een Tesla

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen © Orangepictures
DEN HAAG - Goedemorgen! Het is vrijdag, de laatste werkdag van de week! Dit is West Wekker: Dylan Groenewegen heeft donderdagavond de Wateringse Wielerdag op zijn naam geschreven. De Nederlands kampioen was de snelste in de sprint. En wij van Omroep West mogen rijden in een peperdure Tesla!
1.

Jammer maar helaas, Tom Dumoulin deed niet mee aan de Wateringse Wielerdag. Bij ontbreken van Dumoulin won Dylan Groenewegen het spreekwoordelijke rondje rond de kerk in het Westland. Hij finishte voor Niki Terpstra en Ramon Sinkeldam.
2. Rijden in een Tesla
Hij is zo duur als een Maserati en hij gaat binnen drie seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Waar we het over hebben? Een Tesla natuurlijk. Vrijdag maken wij van Omroep West onze eerste meters in de supernieuwe wagen.
3. Vijf maanden cel voor kluisroof
Een inbraak in Lisse in december heeft tot vijf maanden cel geleid. De mannen drongen op 9 december 2016 het huis binnen. Ze gooiden daarna de kluis door het trapgat naar beneden, waardoor er flinke schade ontstond aan het interieur.  
Het weer: Het kan regenen, maar in de middag wordt het droog en komt de zon misschien wel door de wolken. De temperatuur stijgt tot een graad of 20.Er staat een windkracht drie tot vijf uit het zuidwesten.