Bewoner vernield huis Ter Heijde aangehouden voor bedreiging

Huis in Ter Heijde met huisnummer geblurd © Marofer
TER HEIJDE - De politie heeft donderdag in Ter Heijde een man aangehouden voor bedreiging. Het gaat om de bewoner van een huis in de Van Luikstraat in Ter Heijde waar eerder deze week een barbecue naar binnen werd gegooid.
Een politiewoordvoerder kon vrijdag alleen bevestigen dat er iemand is aangehouden. Over de identiteit van de verdachte en de aard van de bedreiging kon de politie geen details geven. Wel meldde de woordvoerder dat de man inmiddels weer vrij is en dat het onderzoek naar de bedreiging nog loopt.
Volgens de vrouw van de verdachte is de aanhouding een misverstand. 'Er zijn geen verkeerde woorden gevallen.' Volgens haar was er geen sprake van een bedreiging. De zaak is volgens de vrouw dan ook geseponeerd.

Aanhoudingen voor vernielingen

Woensdag werden naar aanleiding van de vernielingen in de Van Luikstraat twee mannen aangehouden. Ook zij zitten niet meer vast, maar het onderzoek loopt nog wel.

Conflict op braderie mogelijk aanleiding

De bewoonster van het huis zei later tegen Omroep West dat de daders uit Monster komen en dat een conflict op de braderie, tussen haar man en de andere twee, waarschijnlijk de aanleiding is voor de vernielingen.