Mensen met luisterend oor gezocht: 'Mooiste is als gesprek met een lach eindigt'

LEIDEN - Vrijwilligersorganisatie Sensoor in Leiden is op zoek naar nieuwe medewerkers met een luisterend oor. Jaarlijks voert de landelijke hulporganisatie ruim 257.000 gesprekken en dat aantal neemt alleen nog maar toe.
De vrijwilligers van Sensoor bieden 24 uur per dag hulp aan mensen die hun verhaal niet in hun eigen omgeving kwijt willen of kunnen. Ze luisteren naar verdriet en problemen, geven steun en denken mee.

Nieuwe vrijwilligers zijn volgens de organisatie hard nodig want de behoefte aan een anoniem luisterend oor is groot. Mensen kunnen met alle soorten problemen bij Sensoor terecht, met name eenzaamheid, psychische problemen en relatieproblemen worden veel besproken.

Anonieme bellers ondersteunen

Vrijwilligers kunnen anonieme bellers ondersteunen, maar ook meedenken en de pijn erkennen en verzachten. Vrijwilliger Tonnie: 'Het mooiste is wanneer iemand zwaarmoedig aan de telefoon hangt, niets meer ziet zitten, maar het gesprek dan eindigt met een lach. Dat vind ik zo geweldig!'

Vanaf zaterdag 24 september start de nieuwe Sensoortraining in Leiden om nieuwe vrijwilligers op te leiden. Op maandag 15 augustus is er een informatiebijeenkomst in Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden. Op deze avond wordt informatie gegeven over de training en het werk dat een vrijwilliger doet.

Meer over dit onderwerp:
SENSOOR LEIDEN VRIJWILLIGERS
Deel dit artikel: