Paardrijden: Kampioenslinten voor twee combinaties uit de regio tijdens Regiokampioenschap Springen

REGIO - Tijdens het Regiokampioenschap Springen van Zuid-Holland hebben twee combinaties uit de regio een eerste plaats veroverd. Nikita Cheung uit Den Haag en Jordi van Oosterhout uit Pijnacker zijn met hun paarden eerste geworden en hebben zich hiermee geplaatst voor het aankomende NK Springen.
Cheung kwam tijdens het Regiokampioenschap Springen uit in klasse B, de beginnersklasse. In deze klasse tellen zowel het aantal strafpunten als rijstijl mee voor het eindresultaat. Cheung werd met haar paard Quintina op beide punten het beste beoordeeld. Zij reed een foutloze rit en behaalde met haar rijstijl de hoogste score.
Van Oosterhout eindigde met zijn paard Gamble op de eerste plaats in klasse M, de middenklasse. In deze klasse gaat het erom welke combinatie de snelste foutloze omloop maakt. Op rijstijl wordt in deze klasse niet beoordeeld.

Een technisch hoogstaand parcours

Het Regiokampioenschap Springen werd georganiseerd bij Manege De Prinsenstad in Delft. Het springparcours werd gebouwd door Arthur Schoonhoven. Het bouwde een technisch hoogstaand parcours.
Voor vele combinaties zorgde dit parcours voor moeilijkheden. Een groot aantal lukte het dan ook niet om het parcours foutloos af te leggen. In klasse ZZ, de moeilijkste klasse, lukte het zelfs maar één combinatie om het parcours zonder fouten te bedwingen.

Op naar het Nederlands Kampioenschap Springen

Met het behalen van een eerste plek tijdens de Regiokampioenschap Springen hebben Cheung en Van Oosterhout zich geplaatst voor het Landskampioenschap Springen. Dit NK vindt plaats op 2 en 3 september tijdens de Hippiade in Ermelo.
OOK KAMPIOEN? MELD JE AAN!