Southampton-fan Stijn (6) mag naar uitzending FOX Sports

Stijn van Willigen in actie
Stijn van Willigen in actie © screenshot video
DEN HAAG - Je kent Stijn van Willigen vast al. Niet? Vreemd. De zesjarige jongen uit Alphen aan den Rijn veroverde de wereld met zijn versie van 'Shane Long's on fire'. De geluidsman van dienst waardeerde het gezang van Stijn minder en verwijderde de microfoon waar Stijn naartoe zong. FOX Sports nodigt Stijn nu uit om zijn lied in de studio dunnetjes over te doen.
'Hij is van harte welkom', zegt FOX Sports-woordvoerder Maarten van Rooijen. 'Wij waarderen het enthousiasme van Stijn enorm. De geluidsman was wat overijverig en heeft de microfoon weggehaald, maar dat had ook op een andere manier opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld door in de regie de microfoon even uit te draaien. Dan is het geluid in de huiskamers niet meer te horen.'
Dat klopt ongetwijfeld. Maar als dat was gebeurd, was het filmpje vast niet zo groot geworden als nu het geval is. Nu mag Stijn dus zelfs live op de televisie verschijnen. 'Wij willen hem graag de gelegenheid geven om zaterdag bij de uitzending van 'De Eretribune' te zijn. De uitzending begint om 19.45, dus ik hoop dat dat niet te laat is voor Stijn', zegt Van Rooijen. De familie heeft het voorstel in beraad.
De video waar het om draait: