Southampton-supporter Stijn (6) accepteert uitnodiging FOX Sports en deelt alvast handtekeningen uit

Stijn van Willigen in actie
Stijn van Willigen in actie © screenshot video
ALPHEN AAN DEN RIJN - De 6-jarige Southampton-supporter Stijn van Willingen uit Alphen aan den Rijn accepteert de uitnodiging van FOX Sports. Hij mag zaterdag in de studio zijn lied Shane Long's on Fire' voor het Nederlandse publiek zingen.
'Hij vindt het helemaal geweldig', vertelt zijn moeder aan Omroep West. 'Hij is op de buitenschoolse opvang zelfs al handtekeningen aan het uitdelen, want dat is later veel geld waard. Van wie hij dat heeft, weet ik niet. Maar niet van mij', zegt ze lachend.
Stijn veroverde de wereld met zijn liedje tijdens de wedstrijd tussen zijn favoriete voetbalclub Southampton en FC Groningen. Het goed gemutste ventje zong de spits van Southampton, Shane Long, zo hard en zo lang toe dat de geluidsman van de tv-zender FOX Sports besloot de microfoon te verplaatsen.

Van harte welkom

Stijn werd tijdens zijn optreden gefilmd en de video werd op internet geplaatst. Het filmpje ging viral en reikte ook tot Engeland.  'Er was zelfs al een poll op de site van The Mirror waarbij je kon stemmen of je dat wilde. De antwoordmogelijkheden waren 'Ja' en 'Ja', zei zijn vader glunderend.
Nu is het voetbalsupportertje te gast in de tv-show van sportzender. 'Hij is van harte welkom', zegt FOX Sports-woordvoerder Maarten van Rooijen. 'Wij waarderen het enthousiasme van Stijn enorm. De geluidsman was wat overijverig en heeft de microfoon weggehaald, maar dat had ook op een andere manier opgelost kunnen worden. Bijvoorbeeld door in de regie de microfoon even uit te draaien. Dan is het geluid in de huiskamers niet meer te horen.'