Paagman niet vervolgd voor gratis kopje koffie op Moederdag

Archief
Archief
DEN HAAG - Boekhandel Paagman in Den Haag hoeft niet voor de rechter te verschijnen voor het gratis kopje koffie op Moederdag. Dat heeft het gerechtshof vrijdag bepaald.
De Haagse boekhandel biedt moeders al jaren een gratis bakkie aan op Moederdag. Een mannelijke klant was het daar niet mee eens en deed aangifte van discriminatie bij de politie. Hij vond dat er ongeoorloofd onderscheid werd gemaakt tussen mannen en vrouwen.
Het Openbaar Ministerie (OM) zag af van vervolging, waarop de man naar het hof stapte om het OM tot vervolging te dwingen. Het hof heeft nu geoordeeld dat het aanbieden van een kopje koffie aan moeders op Moederdag een vriendelijk gebaar is om moeders in het 'zonnetje' te zetten en niet discriminatie in de zin van de wet.

Bosje bloemen

Fabian Paagman, eigenaar van de boekhandel, ziet de lol er wel van in. 'Ik weet niet wie die meneer is, anders zou ik hem een grote bos bloemen sturen. Als bedankje voor alle gratis publiciteit die deze zaak heeft opgeleverd.'
De boekhandel gaat nog steeds door met de actie. Moeders krijgen een gratis kopje koffie op Moederdag, en vaders op Vaderdag. 'Veel klanten weten deze actie wel te waarderen', aldus Paagman. 'We hebben ook acties speciaal voor kinderen. Je kan zo wel overal discriminatie in zien.'