Instellingen

Wilhelmina Hulsdouw (82) dol op het spelen van Pokémon Go

Pokémonjaagster Wilhelmina Hulsdouw
Pokémonjaagster Wilhelmina Hulsdouw © Omroep West
GOUDA - De één vindt het geweldig en de ander begrijpt er helemaal niks van: Pokémon Go. Vooral de meeste ouderen begrijpen niets van het mateloos populaire spel. De 82-jarige Wilhelmina Hulsdouw uit Gouda wel en ze is razend enthousiast. 'Het is heerlijk om zo buiten te zijn en die beesten te vangen’ zegt de bejaarde vrouw.
Al weken staan kinderen voor de deur van het verpleeghuis Irishof in Gouda. Dat heeft Wilhelmina Hulsdouw zo nieuwsgierig gemaakt dat ze het spel nu zelf wil leren spelen. Met succes, na even uitproberen is ze niet meer te stoppen. ‘Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Maar ik moet nog wel even oefenen voordat ik echt helemaal door heb hoe het werkt’, zegt mevrouw Hulsdouw.
Als een geoefend navigator wijst Wilhelmina haar begeleidster de weg naar de dichtstbijzijnde Pokémon. Bij het vinden van zo’n ‘beestje’ moet de rolstoel worden stilgezet om de Pokémon te vangen. Onwennig en met trillende handen ‘gooit’ mevrouw Hulsdouw de Pokébal. ‘Kijk hij gaat erin. Hé wat leuk, ik heb mijn Pokémon gevangen’, zegt de inmiddels fanatieke Pokémontrainster trots.