Nederland gelijk tegen Argentinië op Olympische Spelen ondanks goed spelende Jorrit Croon

© ANP
LEIDERDORP - De Nederlandse hockeyers zijn het olympisch toernooi zaterdag teleurstellend begonnen. Oranje gaf in de eerste groepswedstrijd tegen Argentinië de zege in het vierde kwart weg en mocht uiteindelijk nog blij zijn met het gelijkspel: 3-3. Jorrit Croon uit Leiderdorp speelde een goede wedstrijd. De pas 17-jarige speler van HGC zorgde ervoor dat Nederland meerdere strafcorners kreeg.
De ploeg van bondscoach Max Caldas stond een kwartier voor tijd comfortabel met 3-1 voor door doelpunten van Jeroen Hertzberger, Mink van der Weerden (strafcorner) en Seve van Ass. Lucas Villa scoorde vlak voor rust tegen.
Doordat Nederland naliet verder afstand te nemen - kansen genoeg - konden de Argentijnen verrassend terugkomen. Vila en Matias Paredes herstelden het evenwicht. Van Ass voorkwam vlak voor tijd zelfs een enorme deceptie door de bal van de doellijn te halen.