West Wekker: Kitesurfer zwaargewond en Varend Corso Westland trekt record aantal bezoekers

© Regio15
REGIO - Goedemorgen! Ook vandaag treden weer veel regiogenoten aan op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Onder meer roeiers, zwemmers, zeilers en hockeysters komen vandaag in Brazilië in actie. Robin Haase kan zijn olympische droom - wat betreft het enkelspel - vergeten. Een kitesurfer op het strand van Ter Heijde kwam ondertussen zwaar ten val.
1.

Op het strand van Ter Heijde is een kitesurfer zondagavond zwaargewond geraakt. Volgens een woordvoerder van de Monsterse Reddingsbrigade is de kitesurfer van een hoogte van vijf meter naar beneden gevallen en vervolgens zo'n vijftig meter meegesleurd.
2. Duinrell stuurt drie jongens weg van camping wegens vandalisme
Drie gezinnen uit Brabant zijn vrijdag weggestuurd van de camping van Duinrell in Wassenaar. Hun zoons, drie jongens van 15 jaar, zouden een snoepautomaat hebben vernield.
3. Varend Corso Westland trekt record aantal bezoekers
Op het Varend Corso Westland zijn afgelopen weekeind 550.000 bezoekers afgekomen. Dat meldt de organisatie zondagavond. Het zijn er 40.000 meer dan vorig jaar. Vooral langs de route in het Delfland waren dit jaar opmerkelijk meer toeschouwers. Bovendien waren de weersomstandigheden gunstig: droog en zo nu en dan zonnig.
4. Robin Haase uitgeschakeld in eerste ronde olympisch tennistoernooi
In navolging van Kiki Bertens is ook de Haagse tennisser Robin Haase uitgeschakeld in de eerste ronde van het olympisch enkelspel in Rio de Janeiro. De 29-jarige Hagenaar was zondag niet opgewassen tegen de twee jaar jongere Portugees Joao Sousa, de nummer 36 van de wereldranglijst.  
Weer
Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind draait naar westelijke richtingen, blijft matig tot aan zee soms vrij krachtig en daarmee wordt geleidelijk koelere lucht aangevoerd. Het wordt vanmiddag 20 à 21 graden.
Vanavond op TV West
TV West Sport besteedt op maandag veel aandacht aan ADO Den Haag. Met analyses, interviews en reportages. Daarnaast belicht presentator Bart Nolles ook andere sporten, sporters en sportevenementen in de regio. In de zaterdagse editie zijn wedstrijdsamenvattingen, verhalen en uitslagen uit de Topklasse van het amateurvoetbal te zien.