Olympische Spelen voorbij voor tennisser Robin Haase na nederlaag in dubbelspel

DEN HAAG - Het optreden van Robin Haase op de Olympische Spelen is beperkt gebleven tot één dag. De Haagse tennisser werd zondag al uitgeschakeld in de openingsronde van het enkelspel en ging diezelfde nacht (Nederlandse tijd) met Jean-Julien Rojer onderuit in het dubbelspel. Het Spaanse duo Rafael Nadal en Marc López rekende binnen anderhalf uur af met de Nederlanders: 6-4, 6-4.
In de eerste set werden Haase en Rojer al direct gebroken en konden ze het sterke spel van Nadal en López niet bijhouden. In het tweede bedrijf ging het daarentegen lang gelijk op, maar maakte het Nederlandse koppel bij 4-4 bepalende fouten. Zo sloeg Haase tweemaal een dubbele fout en miste Rojer een eenvoudige smash. Nadal kon de partij daarop eenvoudig uitserveren.

De Spanjaard liet vooral in de tweede set met snoeiharde slagen van zich horen. Van zijn polsblessure was toen weinig te merken. Eerder op de dag liet Nadal weten dat zijn pols nog niet volledig is genezen. 'Als het niet om de Spelen zou gaan, zou ik hier nu niet zijn', zei Nadal na afloop van zijn eerste wedstrijd in het enkelspel die hij met winst afsloot. Hij stond sinds Roland Garros met zijn blessure aan de kant.

Gemengd

Vier jaar geleden bleven Haase en Rojer ook al in de openingsronde steken. De dubbele uitschakeling van Haase volgt op het eerdere verlies van Kiki Bertens in de eerste ronde van het enkelspel. Mogelijk komt de Wateringse in het gemengd dubbelspel nog in actie met Rojer. Daarover valt komende week een beslissing, waarbij de gezamenlijke ranking doorslaggevend is.

LEES OOK: Robin Haase uitgeschakeld in eerste ronde olympisch tennistoernooi